Goal

De bal werd ons strafschopgebied ingeramd. Onze voorstopper kon er nog net z’n hoofd tegenaan zetten. Hij raakte daardoor weliswaar enige hersencellen kwijt, maar door zijn ingrijpen ketste de bal weer terug richting middenveld. En daar stond ik. Iets links van het midden.

Ik zag de hoge bal aankomen en rende hem vanaf de zijlijn tegemoet. In de vlucht ving ik de bal op met m’n borst. Eén keer stuiterde de bal op de grond voordat ik hem naar voren, richting de linker cornervlag punterde. Het gebeurde allemaal in één vloeiende beweging. De punter maakte ik half-vallend. Ik eindigde op m’n reeds vijftig jaar gebruikte rechterzijde.

De linksvoor, die zich onder druk van de tegenstander had laten terugvallen zag m’n actie en startte z’n sprint op hetzelfde moment waarop ik de bal punterde. Vijftien meter voor de cornervlag pikte de attente linkerspits mijn pass op en zette hem op maat voor. Hierna was het voor de klaarstaande midvoor (ook keurig vanaf de eerste pass meegelopen) een koud kunstje om de bal hoog in de touwen te rammen.

Ik ben bijzonder trots op deze door mij uitgevoerde actie waaruit een prachtige goal viel. Triest is het dat het ook de enige mooie actie is die ik me van m’n kortstondige voetbalcarrière kan herinneren.

Ron Krancher

Copyright © by Ronald E. Krancher (Scribent/Anthropologist/Sociologist of Non-Western Societies) Weesp, August 2009.