Five O’Clock Charlie

Steevast om vijf uur ‘s middags kwam Charlie langs. Van ver hoorden ze z’n vliegtuig aankomen. Onregelmatig pruttelend. En iedere keer presteerde Charlie het om z’n bom naast het doel te werpen.

Een scène uit Mash 4077. Five o’clock Charlie was een Noord Koreaan die elke dag om vijf uur precies (en dat was ook het enige dat prima voor elkaar was) een bom kwam werpen op het kamp van Mash 4077, tijdens de oorlog in Korea (eigenlijk een politionele aktie). Hawkeye en Trapper maakten, om hem te hulp te schieten, midden in het kamp een groot wit kruis. En toch miste ‘Five o’clock Charlie’ ieder keer het doel. Maar, hij was wel altijd precies op tijd.

Net als ‘A-jai-ja-ja-yippee-yippee-yee’. Die zat altijd om zeven uur keurig in bad (denken we) en begon haar lied. Ze startte haar lied en galmde het via het raam de straat in. Aan de overkant, in The Treehouse, zaten de gasten aan het diner. Ook Hitty en ik. Ze hield het, onder hilariteit van de eters héél, héél lang vol. Galmend door de straat: A-jai-ja-ja-yippee-yippee-yee…….a-jai-ja-ja-yippee-yippee-yee……a- jai-ja-ja-yippee…a-jai-ja-ja-yippee…a-jai-ja-ja-yippee-yippee-yee……………one more time!

We vermaken ons altijd prima in The Treehouse. Stel je voor dat je binnen komt, aan een tafeltje gaat zitten en aan de tafel naast je ontwaar je drie fantastisch mooie Fransen. Een man van een jaar of zeventig met het uiterlijk van een piraat, inclusief de piraten doek op het hoofd. Daarnaast een man, ook zo eind zestig, met de typische tropen korte broek met daar boven een blouse met houthakkersmotief. En als topstuk naast de houthakker een prachtwijf, dat ergens op het platteland van Frankrijk de koffer inpakte en besloot om haar witte tirolerjurk mee te nemen. Een jurkje met alles erop en eraan. Natuurlijk ook met pofmouwtjes. En vijf centimeter onder de borsten een horizontaal ingebouwd elastiek, dat een getailleerd effect gaf aan haar Tiroler lolita jurkje. Ik vond het echt een heel mooi trio. Mooie lieve gezichten maakten dit plaatje compleet. Echt, ik geniet hier elke dag weer!

Ron Krancher

Copyright © by Ronald E. Krancher (Scribent/Anthropologist/Non-Western Sociologist) Bali, February 2009.