Hoerááááá, we gaan vliegen!

Als het mooi weer is rijden we graag een rondje met de auto. Ook in de winter, met de kap dicht en de verwarming hoog. En een paar keer per jaar komen we zo in Vleuten terecht en bezoeken we Lotte en Luna.

Lotte en Luna zijn de tweeling van Ed en Nan. De zusters van Loekie en Rik. Als ze niet bij de geboorte waren overleden zouden ze dit jaar negen zijn geworden. Een paar keer per jaar gaan we naar hun grafje, op onze tochtjes door de omgeving.

Op hun grafje staan twee speelgoedvliegtuigjes, met elk een piloot. Pas de laatste keer dat we bij de tweeling op bezoek waren, kwamen we er achter dat wanneer je de vliegtuigjes oppakt, ze tot leven lijken te komen. Als je ze oppakt dan hoor je de pilootjes roepen: “Hoerááááá… we gaan vliegen!” En wanneer je ook echt het luchtruim kiest, roepen ze: “We gaan omhoog!” En bij een bocht naar links: “We gaan naar links!” Dito bij een bocht naar rechts.

Daar gingen we dan. Twee volwassenen, die ieder met een vliegtuigje in de hand over het besneeuwde kerkhof renden. “Hoerááááá… we gaan vliegen!”

En we hádden een lol met z’n vieren!

Ron Krancher

Copyright © by Ronald E. Krancher (Scribent/Anthropologist/Non-Western Sociologist) January 2009