It ain’t half hot, mum

It ain’t half hot, mum. Het zweet loopt me al de gehele dag in stroompjes van het lijf. Holy Crap! Zelfs Axe kan er niet tegenop. Het is niet eens zo zonnig. Wel erg vochtig. Veel te nat voor de tijd van het jaar. Nag, nag, nag.

We hebben Lim en de jongens naar het vliegveld gebracht. Hun vakantie zat er eigenlijk al twee dagen geleden op, maar de ‘gelen’ hebben Bangkok Airport bezet in de hoop dat deze pro-Taxin regering nieuwe verkiezingen zal uitschrijven. Eigenlijk is het een eis van de ‘gelen’ aan de ‘roden’. Het vervelende is dat de bezetting van Bangkok International er voor zorgt dat veel toeristen niet meer wegkomen. Zo ook Lim en de jongens. Gelukkig hebben ze een vlucht naar Aussi-land via Kuala Lumpur kunnen boeken. Maar dat gaat vanaf nu steeds moeilijker worden. Er wordt nu ook gesproken over een mogelijke bezetting van Phuket Airport. Is een paar maanden geleden ook gebeurd. Duurde toen behoorlijk lang.

Dus als dat gaat gebeuren zitten we hier nog wel even. Het leger is overwegend geel. Luchtmacht en marine overwegend rood. We hopen dat ze wel blijven onthouden dat ze in dienst zijn van het land en niet onderling de boel gaan uitvechten. Alle onderdelen zijn wel onvoorwaardelijk trouw aan de koning dus een onderlinge strijd is niet erg waarschijnlijk. Maar, niets is onmogelijk.

In ieder geval is het leger niet van zins om de demonstranten van het vliegveld te gaan verwijderen. Het kan dus zomaar een aantal weken gaan duren. Maar moeten we daar over klagen? Moeten we echt ergens gaan klagen over het feit dat we hier misschien wel twee weken langer in deze tropische omstandigheden moeten gaan zitten? Ja, we zijn gek! In dit geval geldt de oude stelregel: vrouwen en kinderen eerst! Vooral die zeurpieten die de hele dag klagen dat het zo warm is.

It ain’t half hot, mum!

So what!

Signing off from a warm Phuket,

Ron Krancher

Copyright © by Ronald E. Krancher (Scribent/Anthropologist/Non-Western Sociologist) 2008