Lezing: Indië-herdenking

Afgelopen vrijdag, 15 augustus 2014 te Weesp, is voor de tweede keer een Indië-herdenking in Weesp gehouden. Inderdaad, pas voor de tweede keer. Tot dit jaar was bij mij de focus gericht op de herdenkingen in de grote steden en bij de belangrijkste monumenten, en ik denk dat dat ook zo was bij vele andere Weesper Indische Nederlanders. Je ontwikkelt dan een soort tunnelvisie en vergeet dat Weesp zijn eigen herdenking hoort te hebben. Eric Hage en Frida Bodisco beseften dat en organiseerden vorig jaar de eerste editie. Omdat de herdenking van 2013 een succes was, besloten ze dat er dit jaar een vervolg aan moest worden gegeven.

Toen Eric Hage mij vroeg om een lezing te houden die betrekking had op mijn boek ‘De Indo-Europeaan: een verdwijnend fenomeen?’, kon en mocht ik niet weigeren. Het onderwerp ligt me na aan het hart en om een lezing daarover te mogen geven in mijn eigen woonplaats is natuurlijk bijzonder.

Het was afgelopen vrijdag heerlijk vol. Alle stoelen waren bezet. Er moest zelfs op de traptreden worden gezeten. Ik zag onder de aanwezigen veel bekende gezichten (fijn zo’n support) en ook veel onbekende gezichten. Men was duidelijk in het onderwerp geïnteresseerd en dat voelde goed.

Al met al een geslaagde avond en absoluut voor herhaling vatbaar.

Voor geïnteresseerden is de lezing op deze website afgedrukt. U kunt hem hier vinden.