Dag Petra

Zondagochtend 11 augustus om elf uur voeren Hitty en ik de haven van IJmuiden uit op de ‘Koningin Emma’. Aan boord waren familieleden en vrienden van Petra, Louis en Michel. Het was een tocht van een half uur heen en een half uur terug.

De traditie bij de Koninklijke Marine is dat op de heenvaart de vlag halfstok hangt en op de terugvaart in top wappert. In de periode tussen de heen- en terugvaart namen Louis, Michel en de familie en vrienden, afscheid van hun lieve Petra.

Ze namen afscheid op een manier zoals Petra dat had gewild. Ze voelde dat ze niet meer lang te leven had en had samen met haar man Louis en zoon Michel deze manier van afscheid nemen georganiseerd. Ze wilde het zeegat uit en in zee worden verstrooid.

Het saluut van haar man en de respectvolle en emotionele wijze waarop haar zoon haar as aan de golven toevertrouwde, maakte diepe indruk op ons en we zullen nooit vergeten dat we hier bij mochten zijn.

Lieve Louis, Michel en Verena, we zullen altijd met veel plezier aan Petra terug denken. Ze was lief, zorgzaam, vrolijk, enthousiast, eerlijk en vooral recht door zee. Het is dus mooi dat ze op deze wijze, meegevoerd door de stromingen van de zee, aan haar nieuwe reis is begonnen.

Dag Petra,

Dikke kus van Ron, Hitty, Aïsha en Ralf.