Presentatie van Scott’s Lacey (in: Het WeesperNieuws woensdag 08-05-2013)

Ron Krancher, Marion Bloem en Ivan Wolffers

Passie voor schrijven leidt tot roman ‘Scott’s Lacey’

Aangemoedigd door schrijversechtpaar Marion Bloem en Ivan Wolffers bracht Weesper Ron Krancher dit voorjaar zijn eerste roman ‘Scott’s Lacey’ uit. “Ik ben gewoon begonnen met schrijven en zes weken later was het klaar. Ik zat in een flow. Een heerlijke ervaring om te ontdekken dat iets wat je al heel lang wilt doen, blijkbaar goed is.

Scott’s Lacey is zowel een karakterroman als een liefdesverhaal. Hoofdpersonen zijn Lacey, een vrijgevochten vrouw en haar vriend, de wat timide Scott. Ze zitten in een dieptepunt van hun relatie.

Het verhaal speelt zich af in Arizona, tegen de achtergrond van het ruige landschap en de mystiek van de Indianen. Krancher: “Het boek staat vol symboliek. Daarbij heb ik karakters van mensen die ik ken en liefheb in de personages gestopt, net als er veel van mezelf in personages is terug te vinden. Het is een spannend verhaal, ook door de erotisch getinte passages.”

Krancher – in zijn werkende leven antropoloog en marktonderzoeker – en zijn vrouw Hitty Bijlsma reizen veel naar Indonesië en Amerika hun beider familie achterna. Arizona raakte hen in het hart, vanwege de natuur en de bijzondere mensen. “Omdat een deel van het verhaal zich afspeelt in The Marble Canyon Lodge bij de entree van de Marble Canyon, is mijn boek ook daar verkrijgbaar. Het verzoek ligt er al om het te vertalen naar het Amerikaans, maar ik wil eerst zien hoe het in Nederland ontvangen wordt”, vertelt de kersverse schrijver. ”Ik schrijf al langer columns over onze reizen, maar een roman is toch wat anders. Ik vind het fantastisch dat ik nu tijd voor mijn passie heb en dat lezers mijn schrijfstijl waarderen.”

Scott’s Lacey is verkrijgbaar in de BoekenArk en via websites lulu.com, amazon.com en krancher.com.

(in:  Het WeesperNieuws woensdag 08-05-2013)