Ver van familie

We zijn gisteren naar de film geweest. De persvoorstelling van Ver van Familie, een speelfilm van Marion Bloem. We hadden het geluk dat we daarbij mochten aanschuiven.

VER VAN FAMILIE

Een mooie film. En meer dan dat! Een film die er voor zorgt dat je over je jeugd, je naasten, over gisteren, morgen en over al die familie geheimen nadenkt.

Normaal gesproken doen films me niet zo veel. Te veel dialogen of te veel actie. Maar, bij deze film voelde ik me thuis. Ik herkende dingen uit m’n jeugd. Ik herkende de karakters. Ik heb de gehele film uitgezeten zonder morren! Geloof me, dat is goed!

Mijn afstudeerscriptie was: De Indo-Europeaan: een verdwijnend fenomeen? ( Een onderzoek naar de positie van de Indo-Europeanen in verleden, heden en toekomst.) Als antropoloog ben ik dus meer dan gemiddeld geïnteresseerd in het onderwerp. Ik vond veel uit mijn onderzoek terug in deze film. Marion is er in geslaagd om me terug te voeren in de tijd en bovenal is ze er in geslaagd om me nog een keer na te laten denken over het heden en, wellicht nog belangrijker, over de toekomst van de Indo.

Ron Krancher

P.s.: De film gaat 14 september in première op het ‘International Film Festival’ in Vlissingen, info: www.filmbythesea.nl.

© Ronald E. Krancher (Scribent/Anthropologist) Weesp 2008.