You have mail, Sir!

Heerlijk relaxed was het om in de Havana Club te ontbijten. Nou ja, ontbijten. Meestal vielen we rond tien uur binnen. Onder het portret van Erneste Che Guevara nam ik dan m’n eerste kop koffie. Tegelijkertijd klapte ik de laptop open en ging m’n mailboxen af. Dat is het mooie van de Havana Club, het heeft free wireless internet.

De eerste mail die me onder ogen kwam was die van Mars. Goed nieuws. Hij kon z’n nieuwe leven gaan starten. Ish was de volgende. Ze gingen een tweede richting aan het bedrijf toevoegen. Een nieuw avontuur. Nieuwe mogelijkheden. Heel spannend. Daarna Hendrik. Zat in China en is nu wettelijk met Yan getrouwd. Gefeliciteerd.

Hierna was m’n Facebook aan de beurt. Gewoon leuke reacties scannen. Lekker luchtig en oppervlakkig. ‘Humpie’ heeft daar gegeten en gedronken en ‘Dumpie’ niet. Nauwelijks spannend te noemen, wel heel ontspannend. En, goed om te zien dat mensen leven.

Ook m’n Hyves kreeg een beurt. Een mopje van Calvin. Nog één van Pien. Ernie is jarig geweest. Gefeliciteerd. Ernie is de dochter van Mamsel (Linda) en die op haar beurt is de dochter van mijn oom Ted. Het grappige is dat ik Mamsel en Ernie nog nooit heb ontmoet, maar dat we wel leuk met elkaar krabbelen. Zo heb ik ook een nichtje in Brabant die mijn nichtje helemaal niet bleek te zijn. Gewoon verkeerd verbonden. Leuk dat we nog steeds contact hebben. Hoi Nancy.

Daarna naar m’n website. Even kijken hoe lang het geleden is dat ik iets heb gepubliceerd. Het hangt altijd een beetje van m’n stemming af hoe de volgende publicatie er uit gaat zien. Voel ik me ‘blue’ dan wordt ie ‘blue’, voel ik me lui dan wordt ie lui… etcetera.

Uiteraard sloeg ik ook nog de kranten open en snelde de koppen. Als een kop interessant genoeg was opende ik illegaal de krant en dook dieper in het verhaal. Ik probeer dan wel om boven het niveau sport uit te komen, maar moet tot m’n schande bekennen dat het vaak niet lukt. Waarom pijn in de buik krijgen van het wereldnieuws als ik dat ook kan krijgen via het lezen van het Ajax nieuws.

Voor het afsluiten ging ik nog even terug naar m’n  Hyves en Facebook om mijn moment van de dag door te geven via wie, wat, waar en mijn nieuwsgaring en -deling is gedaan. De rest van de dag keek ik dan een beetje om me heen of er nog wat te halen viel. En o ja, ik hoor de volgende morgen ook graag Jeeves, mijn mailbutler, weer zeggen: “You have mail, Sir!”

Ron Krancher

Copyright © by Ronald E. Krancher (Scribent/Anthropologist/Non-Western Sociologist) Bali, February 2009.