‘Singapore Sling’ in de ‘Long Bar’

 Longbar Raffles Singapore Sling Krancher

In Singapore staat het legendarische Raffles Hotel. Legendarisch omdat in het verleden hier grote schrijvers en avonturiers neerstreken. Onder andere Rudyard Kipling, Somerset Maugham, Ernest Hemingway en Oscar Wilde dronken in de beroemde Long Bar hun drankjes en gedurende de Eerste Wereldoorlog kwamen de spionnen van de met elkaar in oorlog zijnde partijen elkaar in de Long Bar tegen, alwaar ze hun opponenten de nodige onzin vertelden en – gemeend of niet – op elkaars gezondheid toostten. En wie weet deed men dat dan met een Singapore Sling.

De Singapore Sling is het beroemde mierzoete drankje dat rond de jaren tien van de vorige eeuw in ‘Het Raffles’ is ontstaan. Barman Ngiam Tong Boon ontwikkelde de cocktail op basis van gin, cointreau, benedictine, ananassap en limoen, en natuurlijk hebben ook wij in Singapore een Singapore Sling gedronken. Echter, hoewel we vaak in Singapore zijn kwam het er tot voor kort niet van om – met de beroemde cocktail in de hand – in de Long Bar op elkaar te toosten. In de beginjaren van ons reizen hadden we daar absoluut geen geld voor en later kwam het er om meerdere redenen ook niet van.

Zo’n twintig jaar later dronken Ish en Ralf een Singapore Sling in de Long Bar en mailden ons dat heugelijke moment. Wreed! Normaal gesproken is jaloezie me vreemd, maar toen ik hun mail ontving…

In navolging van de vele avontuurlijke reizigers, spionnen, Ish en Ralf en beroemde en minder beroemde schrijvers, hebben ook wij eindelijk in de Long Bar van het Raffles Hotel een Singapore Sling gedronken. In één van mijn volgende boeken gaat dit moment van betekenis absoluut een plek krijgen (smile…wink).

Ron Krancher (Singapore 2012)

P.S. De kwaliteit van de foto’s houdt niet over, maar we zijn er wel heel erg blij mee!

Longbar Raffles Singapore Sling Krancher Longbar Raffles Singapore Sling Krancher